Запеканка с карфиол и кълцано пилешко месо

12/06/2019
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варете 10-12 мин. в подсолена вода карфиола, за да не се развари, след което го нарежете или го разделете на розички. Картофите варете около 40 минути.

Запържете до златисто в олиото брашното, прибавете 250 мл от от варенето на карфиола и половината от настъргания кашкавал.

Накълцайте на дребно месото и го смесете със ситно нарязаните магданоз, копър и лук, яйцето, натопената във вода филия, черния пипер и солта.

В намазнена тава разстелете месото, наредете отгоре карфиола, картофите, полейте с кашкаваления сос и поръсете с останалия настърган кашкавал.

Печете запеканката в умерена фурна до златистокафяво. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар