ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Постен щрудел с моркови

Постен щрудел с моркови

Постен щрудел с моркови
04/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - колкото поеме
  • олио - 8 с.л.
  • вода - 12 с.л. хладка
  • захар - 3 к.ч.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • моркови - 1 кг, настъргани
  • орехи - 1 ч.ч.
  • галета - 1 ч.л.
  • кафе - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 пакетче
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, захарта, водата, олиото, содата и солта замесете тесто, което разделете на две части, като от едната част отделете тесто, колкото яйце, и го омесете много кораво.

Разстелете в намазнена и набрашнена тава първата част, сложете отгоре плънката, която сте приготвили от настърганите моркови, начуканите орехи, галетата, кафето и канелата.

Покрийте с втората част, настържете отгоре коравото тесто, поръсете със захарта и печете щрудела в умерена фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: