Охлюви с ориз по манастирски

МарияМария
Новак
301
20
8
24/04/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 305
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • охлюви - 900 г с черупките
  • ориз - 120 г
  • олио - 80 мл
  • лук - 60 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените с четка и измити много добре в обилно течаща студена вода охлюви се попарват за 2-3 минути във вряща вода, черупките се махат, а месестата част се измива, поставя се в студена вода и се вари на слаб огън до готовност.

Сварените охлюви се задушават в сгорещена мазнина и малко вода, след което в същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук и оризът. След 10-тина минути се заливат с част от бульона, в който са варени охлювите.

Когато оризът с свари, се прибавят охлювите и се посоляват. Варят се още 5-10 минути. Ястието се сервира, поръсено с черен пипер.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 0
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар