Охлюви с ориз по манастирски

24/04/2013
Денито
отДенитоНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 384
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • охлюви - 900 г с черупките
  • ориз - 120 г
  • олио - 80 мл
  • лук - 60 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените с четка и измити много добре в обилно течаща студена вода охлюви се попарват за 2-3 минути във вряща вода, черупките се махат, а месестата част се измива, поставя се в студена вода и се вари на слаб огън до готовност.

Сварените охлюви се задушават в сгорещена мазнина и малко вода, след което в същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук и оризът. След 10-тина минути се заливат с част от бульона, в който са варени охлювите.

Когато оризът с свари, се прибавят охлювите и се посоляват. Варят се още 5-10 минути. Ястието се сервира, поръсено с черен пипер.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар