Патешко със зеленчуци по китайски

11/06/2019
"Ако си падате по китайската храна, но не искате да ходите на ресторант - ето една лесна и много вкусна рецепта за патешко по китайски "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патешко месо - 300 г
  • гъби - 150 г
  • зеленчуци - 200 г зеле, краставици и моркови
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1 връзка
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В силно сгорещеното олио сложете половината от счукания чесън и нарязаното патешко месо и ги пържете 5 мин.

Добавете ситно нарязаните гъби, зеле, краставици и моркови и продължете да пържите още 10 мин.

Прибавете останалия чесън, посолете, разбъркайте и оставете още 1 мин. на котлона.

Сервирайте ястието горещо, поръсено със ситно нарязания магданоз и соев сос, и с чаша добре изстудено бяло вино или ледена бира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар