ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с кайма и сос Бешамел

Макарони с кайма и сос Бешамел

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k6575
Макарони с кайма и сос Бешамел
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
06/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Макароните са супер, когато са приготвени с кайма и повечко сос Бешамел"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г
  • кайма - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л. за каймата
  • сол - 1 щипка
  • сирене - 50 г
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сос бешамел
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 30 г настърган в соса
  • кашкавал - 30 г за поръсване
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в гореща вода с малко сол за 8 минути и се отцеждат. Смесваме с натрошено сирене, сипват се в тава 24 см.

В тиган се загрява олио, запържват се лукът и морковът, добавя се каймата да стане на трохи и се овкусява с подправки. Накрая се смесва с доматено пюре и разпределяме върху макароните.

Приготвя се сосът, като в тенджерка се разтопява масло, сипва се брашното да стане златисто и добавяме по малко прясно мляко.

Разбърква се с тел докато сгъсти и се овкусява, като накрая се сваля от огъня и добавяме настърган кашкавал.

Печем макароните на фурна на 180 градуса за 25 минути, поръсва се с останалия кашкавал и връщаме за 5 минути във фурната да се разтопи. Добър апетит!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: