Пикантен задушен заек

12/06/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо627
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрятото олио изпържете от двете страни измития, подсушен и разделен на 8 порции заек, посолете, поръсете с черния пипер и оставете месото настрана.

В същата мазнина изпържете филийките лук и нарязаните на парчета морков, целина и магданозени корени, добавете дафиновите листа, виното и бульона и варете на силен огън 5 мин.

Върнете месото, сложете похлупака и задушете около час в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Сварете за 15 мин. в подсолена вода обелените и нарязани картофи, прецедете ги и ги добавете към месото 5 мин., преди да извадите ястието от фурната.

Ако е нужно, след като ястието е готово, го овкусете със сол и черен пипер и сервирайте порциите, поръсени със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар