Ципура на скара с гарнитура айсберг

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
754
3k
6k
447
4
Ципура на скара с гарнитура айсберг
Снимка: Стоянка Русенова
05/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Сготви30 мин.
Общо35 мин.
Порции2

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • риган
  • черен пипер
  • зехтин - за намазване
  • за гарнитурата
  • айсберг - 1/2 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • зехтин - 1 с.л
  • хималайска сол - на вкус
  • лимонов сок - 1/2 сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме ципурата от люспите и вътрешностите, измиваме добре, след което я отцеждаме от водата.

Разделяме с остър нож на две половини по гръбнака.

От двете страни овкусяваме със сол, черен пипер, риган и намазваме със зехтин.

Поставяме рибата в съд, който сме обвили със стреч фолио и оставяме за 30 минути на хладно.

Загряваме си скарата и поставяме парчетата риба, като печем за около 8-9 минути от всяка страна.

Приготвяме си гарнитурата, като измиваме старателно айсберга и пресния лук.

Нарязваме ги и овкусяваме с подправките.

Разбъркваме добре.

При поднасянето слагаме по парче ципура и част от гарнитурата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: