Най-вкусната картофена запеканка с тиквичка

05/04/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо759
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофи и моркови се обелват и нарязват на средно тънки парчета. Варим в подсолена вода за 10-12 минути, без да се разваряват.

Отцеждат се и сипваме в тавичка. Загрява се олио и се запържва ситно нарязан лук и обелена тиквичка, нарязана на кубчета. Поръсваме с малко сол, черен пипер и копър. Готви се, докато омекнат, и сваляме сместа от котлона.

Разпределя се върху картофената смес, с вилица леко се притиска отгоре да се подравни. В купа се разбиват яйцата, добавяме прясно мляко, готварска сметана, извара, сол, черен пипер и накрая настърган кашкавал.

Разбърква се добре и заливаме картофките. Поставя се тавата във фурната, включва се на 180 градуса с вентилатор и печем за 35-40 минути до готовност.

Изважда се ястието, охлажда се леко. Сервираме запеканката, нарязана на квадрати. При мен излязоха 6 порции. Вкусна и сочна запеканка, опитайте! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар