Пролетна яхния с яйца

АнабелАнабелКопирайтър282334
04/04/2019
"Ей така като дойде пролетта, и веднага ни се дояжда лека и ароматна пролетна яхния - правим си я веднага"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 708
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се измива нарязва, на дребно и задушава в сгорещено олио. Яхнията може да бъде само със зелен лук, но може също така да се прибави и малко почистен от жилки лапад.

След като се задуши, към него се прибавя лъжичка червен пипер и лъжица брашно. Налива се малко вода и се бърка.

Получава се гъста каша, която се разрежда с още около чаша и половина топла вода. Прибавя се сол на вкус и щом яхнията заври, се чукват едно по едно яйцата, като се стремим да останат цели.

Само последното се разбърква, за да се сгъсти още малко яхнията. По желание може да се сервира с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар