ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Яйца върху патладжани с доматен сос

Яйца върху патладжани с доматен сос

Яйца върху патладжани с доматен сос1 / 2
17/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр. по - едри
  • яйца - колкото е необходимо
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • За соса
  • домати - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1/2 ч.л. краве
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в малко подсолена вода за 10-15 мин. нарязаните домати, след което ги претрийте през цедка.

Запържете в олиото брашното, поръсете с черния пипер, разредете с доматения сок, прибавете захарта, варете соса 5-6 мин. до умерена гъстота и щом го свалите от огъня, добавете маслото.

Нарежете патладжаните на кръгчета, дебели около 1 см, посолете ги, оставете ги да престоят 10-15 мин., след което ги изстискайте, потопете ги в брашното и ги изпържете в сгорещената мазнина.

В голяма чиния сипете доматения сос, наредете отгоре изпържените патладжанени кръгчета и ги залейте с разбити яйца. Оставете да се стегнат.

Може да поднесете ястието, като върху препечена или пържена филийка, сипете малко доматен сос, кръгче патладжан и пържено яйце.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: