Яйца върху патладжани с доматен сос

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
17/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо48
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 4 бр. по - едри
  • яйца - колкото е необходимо
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - на вкус
  • За соса
  • домати - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 1/2 ч.л. краве
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в малко подсолена вода за 10-15 мин. нарязаните домати, след което ги претрийте през цедка.

Запържете в олиото брашното, поръсете с черния пипер, разредете с доматения сок, прибавете захарта, варете соса 5-6 мин. до умерена гъстота и щом го свалите от огъня, добавете маслото.

Нарежете патладжаните на кръгчета, дебели около 1 см, посолете ги, оставете ги да престоят 10-15 мин., след което ги изстискайте, потопете ги в брашното и ги изпържете в сгорещената мазнина.

В голяма чиния сипете доматения сос, наредете отгоре изпържените патладжанени кръгчета и ги залейте с разбити яйца. Оставете да се стегнат.

Може да поднесете ястието, като върху препечена или пържена филийка, сипете малко доматен сос, кръгче патладжан и пържено яйце.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар