Кекс с пълнеж от течен шоколад

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
184
894
3k
194
2
03/04/2019
"За заклетите почитатели на шоколада сме приготвили кекс с пълнеж от течен шоколад"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 638
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до побеляване мекото масло със захарта и с тази с аромат на ром. Добавете едно по едно яйцата, при непрекъснато бъркане. Налейте прясното мляко в сместа и разбъркайте.

Пресейте брашното и прибавете бакпулвера и солта в него, разбъркайте и ги добавете към яйчената смес, като бъркате внимателно с шпатула, до еднородна смес.

Намажете с масло форма за кекс, изсипете половината кексова смес и разпределете течния шоколад в средата и изсипете останалата половина от сместа.

Поставете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете кекса до суха клечка, за около 30-35 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар