Пилешка каша

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
428
1k
899
279
5
Пилешка каша
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
03/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на парчета, посолява се и се сварява във вряща вода. Обезкостява се и накъсваме на парчета.

В мазнината се задушават ситно нарязаните лук и морков, а след това се запържва до златисто оцветяване брашното.

Прибавя се червения пипер и се налива по малко бульон от пилето, докато се получи рядка каша.

След като заври кашата, се прибавя месото.

Вари се още няколко минути, като често се разбърква, за да не загори. Сервира се с клонка магданоз и щипка черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: