Картофени варенки със зеле

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
25
9
23/04/2013
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо886
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе плънката, докато картофите се варят. Смелете зелето и шунката в блендер. Загрейте гриса на слаб котлон, като бъркате непрекъснато, за да не загори. Щом се зачерви, доливайте на тънка струя толкова кипяща подсолена вода, че да се получи гладка каша. Охладете грисовата каша и я разбъркайте със смелените зеле и шунка, като овкусите с черен пипер.

Обелете сварените картофи и ги пасирайте е блендер. Добавете яйцето, брашното и бъркайте, докато се получи меко тесто, което не лепне.

Разстелете картофеното тесто на пласт с дебелина 0.5 см и с помощта на чаша изрежете кръгчета. В центъра на всяко кръгче сложете от плънката и прищипете краищата на тестото.

Налейте в съда за готвене на пара 1 ч.ч. вода, намажете кошницата с мазнина, подредете в нея картофените варенки и ги варете около 20-25 минути. По желание поднесете готовите картофени варенки със сметана.

Барбекю сет от 4 прибора в калъф
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Барбекю сет от 4 прибора в калъф
22.99 лв.
Виж ››

Страхотен барбекю сет от 4 части, който всеки уважаващ себе си повелител на скарата трябва да има. Всички пособия за приготвянето на месо и зеленчуци са събрани на едно място в комплекта за барбекю, който търпеливо очаква своя нов притежател.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар