Картофени варенки със зеле

23/04/2013
Зорница Миланова
отЗорница МилановаНовак
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо854
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе плънката, докато картофите се варят. Смелете зелето и шунката в блендер. Загрейте гриса на слаб котлон, като бъркате непрекъснато, за да не загори. Щом се зачерви, доливайте на тънка струя толкова кипяща подсолена вода, че да се получи гладка каша. Охладете грисовата каша и я разбъркайте със смелените зеле и шунка, като овкусите с черен пипер.

Обелете сварените картофи и ги пасирайте е блендер. Добавете яйцето, брашното и бъркайте, докато се получи меко тесто, което не лепне.

Разстелете картофеното тесто на пласт с дебелина 0.5 см и с помощта на чаша изрежете кръгчета. В центъра на всяко кръгче сложете от плънката и прищипете краищата на тестото.

Налейте в съда за готвене на пара 1 ч.ч. вода, намажете кошницата с мазнина, подредете в нея картофените варенки и ги варете около 20-25 минути. По желание поднесете готовите картофени варенки със сметана. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар