Запеканка с риба и листа от цвекло

02/04/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте приготвените листа от цвекло, бланширайте ги за три мин. във вряща подсолена вода, охладете ги в студена и ги оставете да се изцедят.

Нарежете филето на парчета, подкиселете го с лимоновия сок и го поръсете с черен пипер.

Разбийте яйцата с крема сиренето и 2-3 с.л. вода и ги размесете с половината настърганото на едро ренде краве сирене.

Наредете нарязаните на резенчета варени картофи в намаслена тава, върху тях разпределете половината от сиренявата смес и отгоре сложете едро нарязаните цвеклови листа.

Залейте със стопеното масло, поръсете със сол и черен пипер, разпределете парчетата филе от риба и нанесете отгоре останалата смес от сирената и яйцата.

Посипете запеканката с останалото настъргано краве сирене, печете в продължение на 20-25 мин. в предварително загрята фурна на 220 градуса и при поднасянето гарнирайте с фино нарязани ивички от домата.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар