ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Печен крем с лайка

Печен крем с лайка

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307101363
Печен крем с лайка1 / 2
23/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко заедно с цвета от лайка да заври. Прецедете от лайката и разбъркайте захарта в млякото.

Отделно разбийте яйцата и малко по малко доливайте към тях сладкото мляко при непрекъснато разбиване.

Може да сипете 3/4 от крема в тава или в отделни купички/форми и ги изпечете в умерено загряна фурна. Готовият крем се изважда от формата.

Останалата смес се слага на огъня и се бърка, докато се сгъсти като крем. След като кремът се охлади, с него се поливат обърнатите кремчета или голям крем, ако сте го пекли в тава.

За разкош може да поднесете обърнатите кремчета с плодове по избор - най-добре дребни малини, ягоди, боровинки или къпини.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: