Оригинална турска баклава

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
691
2k
5k
364
4
02/04/2019
"Благодарим на южните ни съседи за този прекрасен десерт и ви даваме оригиналната рецепта за най-вкусната турска баклава, да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 205
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавата намазваме с маслото. В съд смесваме орехите, захарта, галетата и канелата, като разбъркваме добре.

Редим 2 кори, поръсваме с плънката и маслото. Отново слагаме две кори, плънка, масло и така процедираме, докато свършат продуктите, като най-отгоре завършваме с кори за баница.

След като сме подредили корите и плънката, нарязваме баклавата на ромбоиди. Поставяме в печката и печем на слаба фурна.

По-скоро трябва да съхне, а не да се пече. Аз сложих сладкиша на 150 градуса за около 3 часа, докато получих златиста коричка.

През това време приготвих захарен сироп. За него в съд смесваме водата със захарта и ванилията. Оставяме да изстине сиропът и заливаме горещата баклава със студения сироп.

Оставяме в по-хладно помещение да може да поеме сироп и след това поднасяме нашия готов сиропиран сладкиш по турска рецепта.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар