Оригинална турска баклава

02/04/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваЕксперт419121656
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене180 мин.
  • Общо200 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавата намазваме с маслото. В съд смесваме орехите, захарта, галетата и канелата, като разбъркваме добре.

Редим 2 кори, поръсваме с плънката и маслото. Отново слагаме две кори, плънка, масло и така процедираме, докато свършат продуктите, като най-отгоре завършваме с кори за баница.

След като сме подредили корите и плънката, нарязваме баклавата на ромбоиди. Поставяме в печката и печем на слаба фурна.

По-скоро трябва да съхне, а не да се пече. Аз сложих сладкиша на 150 градуса за около 3 часа, докато получих златиста коричка.

През това време приготвих захарен сироп. За него в съд смесваме водата със захарта и ванилията. Оставяме да изстине сиропът и заливаме горещата баклава със студения сироп.

Оставяме в по-хладно помещение да може да поеме сироп и след това поднасяме нашия готов сиропиран сладкиш по турска рецепта.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар