ezine.bg»Рецепти»Риба»Панирана Риба»Пържен паниран хек

Пържен паниран хек

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
8703k7k1k4
Пържен паниран хек
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
01/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пържен, паниран - дайте го насам, не отказваме ние вкусен хек"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг хек
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата. Нарязваме я на парчета и я поръсваме със солта и черния пипер.

Всяко едно парче хек овалваме в брашното, после потапяме в яйцата, които предварително сме разбили, и накрая в галета.

Така правим с всички рибени парчета. Прибираме за малко в хладилника, за да стегне панировката. Поставяме тиган с олио, изчакваме да се затопли олиото и след това прибавяме рибата.

Пържим първо от едната страна, а след това обръщаме на другата.

Поднасяме нашия пържен хек с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: