Пикантен сос от гъби с хрян за ценители

29/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 2 - 3 с.л. печурка, гълъбка (есенна) или пачи крак, овчи нос, коралка
  • хляб - 1/2 суха филийка, бял
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • сметана - 4 - 5 с.л.
  • хрян - 1 корен
  • оцет - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте филийката с прясното мляко, прибавете сметаната и суровите нарязани гълъбка (есенна) печурка, или смлени пачи крак, овчи нос, коралка.

Разбийте или намачкайте с вилица, докато се получи гладка кашица, добавете настъргания хрян, оцета и солта и оставете готовия сос за около час в хладилника.

Поднесете готовия гъбен сос с пържени дреболии или печено месо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар