Индийски ябълков сладкиш

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
301
29
20
19/04/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 647
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ябълкови Сладкиши

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват и се нарязват на малки кубчета. Семките се изчистват.

В подходящ съд се поставят маслото и подправките /червен пипер, кимион и анасон/ и се запичат леко.

Веднага след това се поставят нарязаните ябълки и се заливат с половин чаша вода, за да не загорят.

Захлупени се оставят да врят до омекване, прибавят се канелата и ванилията, накрая захарта.

Десертът се сервира топъл, но може да се поднесе и студен.

Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
Тефлонова форма за бухнал правоъгълен кекс - 26см
4.69 лв.
Виж ››

Изборът на практичната домакиня - висококачествена, удобна за употреба и почистване незалепваща правоъгълна форма, в която ще приготвяте не само кекс, но и всякакви печива при това лесно и бързо

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар