Мързелива мусака без заливка

26/03/2019
"Със заливка или без, мусаката си е мусака и е вкусна"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 041
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата191
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите поставяме в съд да се варят. Докато картофите къкрят, поставяме съд с олио, в който запържваме лука.

Към него добавяме каймата, като изчакваме леко да се нажежи и с помощта на вилица я надробяваме. Нарязваме доматите на ситно и ги изсипваме в тигана.

Махаме от котлона и овкусяваме с червения и черен пипер, чубрицата и кимиона. На котлона поставяме съд с 250 мл вода, в която разтваряме бульона.

През това време обелваме картофите и нарязваме на кубчета. Изсипваме картофите в сместа с месото в доматен сос.

Разбъркваме и поливаме с бульона.

Можем да премахнем, а можем да поставим в загрятата фурна и да се препече нашата мусака без заливка.

При поднасяне поръсваме тази вариация на класическа мусака с нарязан на ситно магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар