Пържена балтийска цаца

26/03/2019
"Колкото по-вкусна е пържената цаца, толкова повече бира трябва да приготвите, а за тази вземете направо каса"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • цаца - 1 кг балтийска
  • брашно - 2 - 3 с.л. бяло
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Балтийската цаца почистваме и измиваме много добре.

В съд смесваме двата вида брашно заедно със солта и червения пипер. На котлона поставяме тиган, в който изсипваме олиото.

Изчакваме да се загрее добре и след това поставяме цацата, която предварително сме оваляли в сместа.

Подреждаме всяка рибка и пържим.

Когато е готова от едната страна, обръщаме и на другата.

След като извадим нашата пържена цаца, поставяме върху кухненска хартия. Подреждаме в чиниите с подходяща салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар