Задушен спанак

Ивето
Ивето
Новак
17/04/2013
"Спанакът е най-полезен, когато е задушан, ние бихме добавили - и най-вкусен "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 678
  • Преглеждания за месеца586
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • спанак - 1/2 кг
  • масло - 2 с.л. краве
  • вода - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се изчиства, измива и отцежда от водата. Нарязва се на ивици и се изпържва в половината масло.

Посолява се и се залива с водата. Сваля се от огъня, добавя се втората лъжица масло, овкусява се в черен пипер и се сервира.

Приготвен по този начин спанакът е много вкусен, а освен това запазва и полезните си качества. Ако обичате люто, може да го овкусите по ваше желание.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар