Яйчена Салата

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148545563163
Яйчена Салата
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
22/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Порядъчно охладена и добре овкусена - опитайте тази яйчена салата и няма да помислите за друга"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата твърдо (3 бр.), охлаждаме и белим. Нарязваме на едри кубчета.

Белим цвеклото (1 бр.) и морковите (1-2 бр.). Измиваме и ги нарязваме на кубчета.

Слагаме цвеклото в тенджерка, наливаме вода и като поври 15-20 минути, слагаме и нарязаните моркови. Варим още , колкото е необходимо, докато се сварят зеленчуците. Когато са готови, изсипваме в голяма цедка и отцеждаме хубаво.

В купа сипваме майонеза (3 с.л.) и объркваме със зехтин (2 с.л.) и сок от лимон (1 с.л.).

Прибавяме и сол, куркума и сушен копър , количество по вкус. Към полученият сос, слагаме сварените зеленчуци, нарязания червен лук (1 бр.) и отцеден червен боб от консерва (1 к.ч.).

Разбъркваме хубаво, прибавяме и варените яйца. Отново разбъркваме внимателно.

Сервираме яйчената салата охладена и украсена с маслини.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: