Пухкави фунийки от парено тесто

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
338
47
74
3
21/03/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо552
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • Парено тесто
  • вода - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • яйца - 3 бр., размер Л
  • За шоколадовия мус
  • извара - 150 г
  • пудра захар - 100 г
  • течен шоколад - 3 с.л.,
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ огнеупорен съд сипете вода, към която добавете и олиото.

Поставете на котлона и оставете течността да заври.

Добавете брашното и бъркайте, докато се получи парено тесто, което се отлепя от стените на съда.

Оставете да изстине, след което добавете яйцата едно по едно, като след всяко бъркате добре.

На работния плот сипете обилно брашно. Загребете със супена лъжица от сместа, след което с ръце разстелете тестото, докато се получи лента.

Ако е по-широко, изрежете с нож за пица до достигане на желаните размери.

Увийте около формите за фунийки, но работете внимателно, защото тестото е твърде нежно и се къса бързо. Не го размесвайте с брашно.

Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете за около 15 минути, след което намалете на 170 и изпечете още 10 минути.

Изключете фурната, но не отваряйте вратичката в първите 10 минути.

За шоколадовия крем просто в подходяща купа разбийте всички съставки.

Напълнете вече изстиналите фунийки с шоколадов мус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар