Черна торта

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
304
54
23
Черна торта
16/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците и ситната, счукана и пресята захар се бъркат в дълбок съд с дървена лъжица около 20 минути. Прибавят се настърганият шоколад, ванилията и половината от смлените бадеми.

Разбитите на сняг белтъци се слагат заедно с останалите бадеми в галетата. Сместа се разбърква леко и всичко се изсипва в намазана с мазнина и поръсена с галета форма.

Тортата се пече в умерена фурна. След като изстине се пълни с крем по избор, глазира се с шоколадова глазура и се гарнира с плодове по избор. Ако решите може да я намажете с течен шоколад.

Рейтинг

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: