Щрудел с месо

15/04/2013
Надя
отНадяНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 586
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • краве масло - 1 парче
  • вода - 1 ч.ч.
  • ПЛЪНКА
  • месо - 200 - 300 г по избор
  • лук - 1 малка главичка
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • масло - 100 г краве
  • галета
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, малко сол, маслото и чашата хладка вода се прави тесто за щрудела. Измесва се добре и се оставя да почива 30 минути. През това време се приготвя плънката.

Ситно нарязаният лук се пържи в сгорещеното масло. Добавя се нарязаната чушка. Прибавя се и месото, което е нарязано на много ситно. Изпържва се добре, овкусява се със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз, след което се размесва с яйцата.

Тестото се разтегля и се пълни с изстиналата плънка. Наръсва се с изпържената галета и тестото се увива на руло. Нарязва се на парчета, които се варят 5-8 минути на пара.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар