Египетски курабии

19/03/2019
"Казват, че любимите сладкиши на фараоните са били тези египетски курабии - почти сме сигурни, че това е така"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 756
  • Преглеждания за месеца350
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се изсипва разтопеното масло и портокаловия сок.

Замесва се тесто за курабии, от което се оформят топки, големи колкото мандарини. Върху всяка топка се слага смес от добре разбърканите счукани ядки, канелата, захарта и малко от маслото.

Курабиите се пекат в намазнена тавичка до бледозлатисто. Поднасят се поръсени с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар