Египетски курабии

19/03/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак601
"Казват, че любимите сладкиши на фараоните са били тези египетски курабии - почти сме сигурни, че това е така"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 342
  • Преглеждания за месеца140
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и в средата се прави кладенче, в което се изсипва разтопеното масло и портокаловия сок.

Замесва се тесто за курабии, от което се оформят топки, големи колкото мандарини. Върху всяка топка се слага смес от добре разбърканите счукани ядки, канелата, захарта и малко от маслото.

Курабиите се пекат в намазнена тавичка до бледозлатисто. Поднасят се поръсени с пудра захар. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар