Баница с кайма и праз

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
158
19/03/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се размива с гореща вода, за да стане на каша. Слага се на котлона и се смесва със ситно нарязания праз. Сместа ври до изпаряване на водата.

Прибавят се черният пипер и чубрицата и всичко се разбърква добре. Върху намазана тавичка се разстила кора. Намазва се с олио. Върху нея се слагат още две намачкани кори за баница.

Те се поръсват със сместа. Това се повтаря до изчерпване на продуктите.

Най-отгоре баницата завършва с две цели кори. Нарязва се на парчета и се полива със заливка, приготвена от олиото, яйцата и газираната вода, предварително добре разбити.

Печем нашата баница с кайма се в силно загрята фурна.

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар