Погача със сирене

19/03/2019
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладката вода заедно със захарта. Оставя се да престои 20 - 30 минути. Тестото се приготвя, като се смесват брашното, бухналата мая и солта.

Ако е необходимо, може да се добави още малко хладка вода. Тестото за погача се разделя на две части с различна големина. Разточват се две кори с дебелина около 1 см.

По-голямата кора се поставя в намазана с олио и поръсена с брашно тава така, че краищата да излизат извън ръба на тавата.

Кората се покрива с плънка, приготвена от натрошеното сирене, яйцата, киселото мляко и олиото. Отгоре се поставя по-малката кора и се покрива с краищата на долната кора.

Погачата се пече в умерена фурна.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар