Пролетна витаминозна салата

19/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaНовак89111
"След зимата презаредете батериите с тази вкусна и полезна Пролетна витаминозна салата"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо420
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме много добре листните зеленчуци. Поставяме ги в гевгир, за да се отцедят от водата. Ако е останала влага по листата, се подсушават с домакинска хартия.

Накъсваме листата на спанака и зелената салата в салатиера. Прибавяме нарязания на ситно зелен лук и поръсваме с пресен магданоз.

Уверете се, че листата на глухарчето и горската теменуга са набрани от чисто място, извън замърсяването в градовете.

За да намалим нагарчащия им вкус, ги накисваме за 30 минути в студена вода. Прибавяме ги към зеленолистните.

Краставицата и репичките нарязваме на шайби, а след това на пръчици. Оставяме две, три репички с листенца, за декорация.

Листата на репичките са богати на минерали и имунно стимулиращи фитохимикали. Те са с алкален състав и се грижат за поддържането на алкално-киселинен баланс в тялото. Ако репичките са откъснати от вашата градина, ги добавяйте смело към салатите, заедно с листата.

Киноата сме накиснали предварително за 12 часа във вода и сме я сварили 1:2. Прибавяме я, за да обогатим текстурата и да внесем още хранителни вещества в тази уникално вкусна и диетична салата.

Обелваме сварени пъдпъдъчи яйца и ги режем на две.

Приготвяме и дресинг за салата, като изцеждаме лимона и към сока му прибавим горчицата, куркумата, меда, сол и накрая зехтина. Разбъркваме добре, до получаването на хомогенна консистенция. Овкусяваме със сол и черен пипер. Понякога приготвям повече, прибирам в бурканче в хладилник и винаги разполагам с бърза салатена заливка.

Поднасяме зелената салата, аранжирана със свежи цветчета. Заливаме с дресинга, непосредствено преди консумация ѝ.

По желание можете да добавите запечени семена от сусам и слънчоглед.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар