Свински пържоли с чесън

Маги
Маги
Новак
09/05/2010
"Крехки пържоли с неустоим аромат, които направо се топят в устата!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 736
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - пържоли без кости 750 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • мазнина - 3/4 ч. ч.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 2 - 3 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват с дървено чукче, леко се нарязва повърхността им, посоляват се, поръсват се с черен пипер, потапят се в брашно и се изпържват.

Изваждат се в чиния, а в мазнината се запържва леко с начукания чесън.

Пържолите се връщат, заливат се с 1/2 чашка вода, похлупват се и се задушават на слаб огън.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Много вкусни пържолки ,а в добавка с чесънче и подправки са направо страхотни !
0
0
Гергана  Георгиева
Комбинацията от чесън и черен пипер придава невероятен вкус на пържолите, а запечатани с брашно и задушени след това стават наистина много крехки и сочни!
0
0