Агнешки пролетен гювеч

18/03/2019
"Крехко агнешко и сочен спанак - ето ви две основателни причини да опитате този пролетен гювеч"
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 506
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 600 г от бут
  • спанак - 1 кг
  • зелен лук - 2 - 3 връзки
  • зелен чесън - 2 връзки
  • лапад - 1 връзка
  • зелена салата - 2 бр.
  • кисело мляко
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете месото от агнешки бут на дъното на тенджерата с малко олио и нарежете отгоре изчистените и измити спанак, лук, чесън и лапад.

Прибавете сол, червен и черен пипер и 1 ч.ч. вода и задушете на бавен огън около 90 мин., като 20 мин. преди да свалите от огъня, добавите нарязаните салатки.

Поднесете порциите гювеч с 2-3 с.л. кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар