ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Ароматни свински ребърца

Ароматни свински ребърца

АнабелАнабел
Ветеран
627
3k
1k
272
Ароматни свински ребърца
Снимка: Анабел
1 / 2
16/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • сол
  • За маринатата
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 2 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се счукват скилидките чесън на каша. Към тях се прибавят соев сос, кетчуп, прясно изцеден лимонов сок, мед, олио, четен пипер и кимион.

Продуктите се разбъркват добре.

Ребърцата се поръсват със сол и всяко едно се потапя и намазва с маринатата. Накрая всички свински ребърца се оставят в купата, разбъркват се и се покриват с капак или свежо фолио.

Оставят се в хладилника за няколко часа да се мариноват.

След това свинските ребърца се изваждат и пекат на загрята скара или барбекю.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: