Свинско варено със зеленчуци в тенджера под налягане

ЗорицаЗорицаНовак69
15/03/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо692
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г нетлъсто
  • лук - 2 дребни глави кромид или 1 стрък праз
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр. дребни
  • картофи - 1/2 кг
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 равна с.л.
  • вода - 2 литра
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинското месо и го нарязваме на малки парчета, прехвърляме го в тенджера под налягане.

Обелваме и нарязваме картофите, морковите, лука и целината на кубчета.

Заливаме с водата, добавяме сол, червения пипер, зърната черен пипер, зърната бахар, дафиновите листа, олиото и затваряме с капака.

Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана), намаляваме температурата на котлона, засичаме 20-30 минути.

Изключваме котлона и чакаме парата да спадне, за да можем да отворим тенджерата безопасно.

Поръсваме готовото свинско варено със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар