Пролетни рулца от катми

15/03/2019
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф78323610421
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме соса, като смесваме продуктите и ги овкусяваме с чесън и подправки. Поставяме го в хладилник, за да се овкуси.

За сместа за катмите разбиваме яйцата до хомогенност. Содата разтваряме в газираната вода, като към нея прибавяме киселото мляко или кефир, яйцата и щипка сол.

Изсипваме растителната мазнина и 1/3 от разтопеното масло. Прибавяме брашното на порции, докато получим консистенция на сместа по-рядка от кексовото тесто.

Печем катмите на сач или тефлонов тиган, като не щадим маслото за намазване на повърхността на съда за печене.

Гребвайте по черпак от сместа и с плавни движения разливайте по дъното на съда. Обръщате при готовност и от другата страна.

Готовите катми отново намазваме с масло, докато са още топли. Покриваме ги с памучна кърпа и ги оставяме да се охладят.

През това време приготвяме съставките за плънката.

Нарязваме пуешката /или пилешка/ шунка, киселите краставички и маринованите пиперки на средни зарчета.

Киселинността на чушките и краставичките балансира сладостта на царевицата и неутралния вкус на шунката. Комбинацията им с млечно-чесновия сос е божествена вкусотия.

Разбъркваме съставките в купичка, добавяме царевицата, настъргания кашкавал и овкусяваме с риган.

Половината част от катмата намазваме със соса. Поръсваме от съставките за пълнежа и прибавяме по малко от накъсания чедър слайс.

Завиваме на руло, като в двата края запечатваме предястието с клечки за зъби. Запичаме ги от двете страни върху нагорещен грил-тиган или скара, която е намазана предварително с мазнина.

Температурата на запичането им е средна, докато се получи хрупкава коричка и се разтопят сирената. Поднасяме запечени пролетни рулца от катми върху зелена салата, като не забравяме да отстраним клечките от предястието.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар