Торта Жана

12/04/2013
Изабел
отИзабелНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции6 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 165
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците и захарта се бъркат в порцеланов съд с дървена лъжица 20 минути. Към сместа се прибавят брашното и настъргания шоколад, лимоновата кора и сока от 1/2 лимон.

Белтъците се разбиват на сняг и се слагат върху горната смес, върху тях се слагат галетата и смлените бадеми и се разбъркват. Сместа се сипва с малка тортена форма, намазана с масло и поръсена с галета, и се пече в умерена фурна.

Студената торта се разрязва на блатове, които се слепват с шоколадов крем, с който се намазва и цялата торта.

Шоколадовият крем се приготвя като 1 шоколад се разтопи на водна баня заедно с малко масло и мляко. Ако решите може да заместите крема с течен шоколад.

По желание тортата се украсява с бадеми и се поръсва със захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Жана
Жана
27.11.2015 19:41
Не мога да повярвам че името на това "изцопано" нещо е Жана
0
1
rumiii
rumiii
15.11.2013 10:51
Жълтъците и захарта се бъркат в порцеланов съд с дървена лъжица 20 минути......
0
0
Rumi
Rumi
28.05.2013 16:43
Как ги измисляте тези рецепти, това не е торта, а бъркоч!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв