Задушено зеле с пиле

14/03/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак68501
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • зеле - 1/2 бр. голямо прясно
  • домати - 2 бр. червени
  • моркови - 2 бр.
  • пиле - 500 г месо без кости
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • магданоз - пресен
  • къри
  • олио - 8 - 9 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото месо (500 г), нарязваме на едри парчета, заливаме с вода и сваряваме , като обираме образувалата се пяна. Когато се свари, изваждаме, а бульона от варенето запазваме. Прясното зеле (1/2 зелка), нарязваме на малки парченца. Посоляваме и понамачкваме с ръце.

Слагаме зелето в тенджера и прибавяме белени, измити и настъргани или нарязани ситно моркови. Наливаме олио (8-9 с.л.) и бульон от варене на пилето (2 ч.ч. приблизително). Ръсваме червен пипер (2 ч.л.), черен пипер на вкус и къри.

Прибавяме наситнен зелен магданоз. Варим ястието и като изври бульона, опитваме дали зелето е омекнало и при необходимост наливаме още бульон, и варим до готовност. Когато се е сварило, към него прибавяме и порциите пиле.

Сипваме и белени, нарязани ситно или настъргани зрели домати. Варим още няколко минути, докато ястието остане на мазнина.

Пиле със зеле - вкусна класика!подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар