Руски картофен хляб

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
292
43
66
2
14/03/2019
"Толкова ни харесва, че вече само такъв хляб ще хапваме - ароматен картофен хляб "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на едри кубчета и ги сварете до готовност.

Изцедете ги в гевгир, след което ги намачкайте на картофено пюре.

В купа активирайте маята със захарта, 1 ч.л. брашно, няколко лъжички прясно мляко.

Пресейте брашното, чукнете яйцето (по желание си отделете жълтък за намазване, но не е задължителен), добавете солта, останалото количество затоплено прясно мляко, активиралата се мая, картофеното пюре, олиото и омесете до получаване на меко и слабо лепнещо тесто.

Не се притеснявайте за картофеното пюре - колкото повече картофено пюре добавяте, толкова по-пухкав и мек хляб ще имате на финала, разбира се, не прекалявайте.

Оставете тестото за хляба да удвои, дори утрои обема си - това се случва в рамките на 40 минути.

След това омесете нежно още веднъж, за да запазите пухкавостта с 2 с.л. олио и малко брашно. Преместете във форма и оставете за 20 минути.

Изпечете на 180 градуса за около 35 минути или до готовност на вашия картофен хляб.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар