Руло с бял шоколад

МарияМария
Новак
301
6
5
10/04/2013
"Нежно и свежо - такова е любимото ни руло с бял шоколад "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 439
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • шоколад - 225 г бял + 100 г настърган натурален
  • пудра захар - 150 г
  • брашно - 50 г + добавен бакпулвер
  • сметана - 300 мл гъста
  • ШОКОЛАДОВ СОС
  • шоколад - 50 г натурален
  • петмез - 2 с.л. светъл
  • пудра захар - 15 г
  • бренди - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Постелете плитка правоъгълна тава с пергамент. Намажете с олио и брашно.

Разбийте жълтъците със захарта. Стопете шоколада със 75 мл вода. Добавете към яйчената смес.

Разбийте белтъците на твърд, но не сух сняг и ги прибавете към шоколадовата смес. Добавете брашното.

Сипете в тавата и печете около 15 минути, докато сместа стане твърда на пипане. Обърнете върху лист пергамент. След няколко минути отлепете рулото, покрийте с чиста салфетка и оставете да престои 1 нощ.

Намажете блата с разбитата сметана, поръсете с настъргания натурален шоколад и увийте на руло. Отгоре поръсете с пудра захар.

За да направите соса, нарежете натуралния шоколад и загрейте бавно в тенджерка със 150 мл вода, светлия петмез и пудрата захар, докато се разтопи.

Варете сместа 30 секунди и добавете брендито. Парчетата руло се поднасят с шоколадовия сос отстрани. По желание може да направите и друга украса.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ели
Ели
06.12.2015 19:22
Моля....пишете размера на тавата...поне горе-долу...!
0
0