Витаминозна салата с елда

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
10/03/2019
"Докторът каза да наблегнем на витамините, та отидохме да забъркаме една витаминозна салата с елда "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо677
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се зелето от кочана и големите листа, нарязва се на тънки ленти. Обелени моркови и ябълка се рендосват на едро, а краставица и сварено червено цвекло се режат на кубчета.

Смесваме зеле, моркови, ябълка, краставица и магданоз в купа и поръсваме със сол, като леко се разбъркват. В средата поставяме кубчета сварено цвекло и лъжички сварена и отцедена елда.

Елдата се приготвя, като се измива обилно с вода и в тенджера се залива със студена вода в съотношение 1:3 в полза на водата.

Вари се, докато се пукнат зрънцата за 10 минути, изключва се и покриваме с капак за още 10 минути, после се изцежда и е готова за приготвя на салати или гарнитури.

Елдата е вкусна и полезна, чудесен заместител на бял ориз и за безглутенови рецепти!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар