Сиропиран кекс с плодове и царевично брашно

08/03/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне40 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се глазурата от прясно мляко, захар, сок от портокал, какао, олио и се оставя да се охлади. В купа се разбиват яйцата и захарта с малко прясно мляко, докато се разтопи захарта. Добавя се олио, останалото прясно мляко, какао, кора от портокал, ванилия и се разбърква добре.

Смесва се бяло брашно с бакпулвер и смесваме с яйцата, добавят се и царевично и ленено брашно. Сипва се в тава 24 см намазана с олио и поръсена с брашно. Печем кекса в загрята фурна 180 градуса 35 минути до суха клечка и се изважда от фурната.

С клечка за зъби се дупчи по цялата повърхност и заливаме с глазурата. Отгоре се нареждат резени портокал и кръгчета банан.

Разбърква се желатин с малко вода да стегне и се разтопява в микровълнова фурна за 25 секунди. С четка се намазват плодовете да не почерняват и поръсваме с кокос. Оставя се за 1 нощ в хладилника. Вкусен и ароматен сиропиран сладкиш! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар