Начин на приготвяне
Филето изтъняваме, а ако е по-дебело, правим две пържолки. Заливаме обилно със сока от лимона, напръскваме със соев сос, поръсваме с черен пипер и босилек. Поръсваме с няколко капки зехтин.
Готовите пържоли завиваме с фолио и оставяме в хладилника. Загряваме скарата и поставяме пържолите, който държим, докато се отлепят и чак тогава, внимателно обръщаме на другата страна. Печем още 4-6 минути и тогава премахваме.
Подготвяме си ризи-бизи по следния начин: В съд поставяме маслото, изчакваме да се разтопи и задушаваме ситно нарязания лук.
След което прибавяме граха и царевицата, изчакваме да омекне грахът, и тогава прибавяме ориза. Заливаме със зеленчуковия бульон и задушаваме за 15-20 минути.
За гарнитура нарязваме на ивици зелето, а морковите измиваме добре и нарязваме на много тънки кръгчета. Можем да ползваме и белачката за картофи.
Овкусяваме със солта, зехтина и оцета. При поднасянето поставяме в чинията по една пилешка пържола и част от ризи-бизи, и гарнитурата от зеле и моркови.