Крехки пилешки пържоли с ризи-бизи

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
690
2k
5k
363
4
08/03/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето изтъняваме, а ако е по-дебело, правим две пържолки. Заливаме обилно със сока от лимона, напръскваме със соев сос, поръсваме с черен пипер и босилек. Поръсваме с няколко капки зехтин.

Готовите пържоли завиваме с фолио и оставяме в хладилника. Загряваме скарата и поставяме пържолите, който държим, докато се отлепят и чак тогава, внимателно обръщаме на другата страна. Печем още 4-6 минути и тогава премахваме.

Подготвяме си ризи-бизи по следния начин: В съд поставяме маслото, изчакваме да се разтопи и задушаваме ситно нарязания лук.

След което прибавяме граха и царевицата, изчакваме да омекне грахът, и тогава прибавяме ориза. Заливаме със зеленчуковия бульон и задушаваме за 15-20 минути.

За гарнитура нарязваме на ивици зелето, а морковите измиваме добре и нарязваме на много тънки кръгчета. Можем да ползваме и белачката за картофи.

Овкусяваме със солта, зехтина и оцета. При поднасянето поставяме в чинията по една пилешка пържола и част от ризи-бизи, и гарнитурата от зеле и моркови.

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
5.49 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар