ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Гювечета»Гювечета с луканка и картофи

Гювечета с луканка и картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Гювечета с луканка и картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
06/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ако искате вашите гювечета да имат още по-сочен вкус, то изпробвайте да включите в тях и луканка - ароматът им ще бъде още по-страхотен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Картофите се поставят тенджера с подсолена вода и се сваряват. Когато са готови се обелват и нарязват на средно големи кубчета.

На дъното на гювече се слага по лъжица мазнина. Слагат се картофите (два картофа на гювече), чушка, нарязана на малки ленти, а след това по един настърган домат.

Зеленчуците се поръсват със сол на вкус.

Луканката се обелва от обвивката, нарязва на тънко и се подрежда в глинения съд. Отгоре се нарязват на тънко парченца кашкавал.

За повече вкус се прибавя малко сух риган, след което гювечетата се похлупват и поставят във фурната.

Малко преди готовност във всяко се чуква по едно яйце и се връщат във фурната да се допекат, докато се стегне яйцето.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: