Малки питки с извара и сирене

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
240
4
05/03/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо646
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в хладка вода със захарта и оставяме да бухне. Замесваме тесто с останалите продукти и оставяме тестото да втаса 40 минути.

Разделя се на три части и от всяка се оформя фитил, който се реже на 4 части. Нареждат се в тава с разреза нагоре и с пръсти се сплесква отгоре.

Оставя се да почине за 20 минути на топло. Приготвя се заливка от разбити яйца, олио, кисело мляко сирене натрошено, извара и щипка сол.

С лъжица се заливат всички малки питки и печем в загрята на фурна на 180 градуса до златисто около 35 минути. Изважда се тавата, напръсква се с вода и покриваме с кърпа. Хапваме с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар