ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желета»Японско снежно желе

Японско снежно желе

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
304
54
23
Японско снежно желе
08/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • праскови - 400 г консервирани, със запазен сок
  • захар - 350 г
  • лимони - 2 с.л. сок
  • яйца - 2 белтъка
  • желатин - 2 пакетчета по 4 г желатин на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измерете отцедения сок от консервата и го допълнете с вода до получаване на 450 мл течност. Сипете в тенджера. Добавете захарта, поръсете отгоре с желатина и оставете да кисне 5 минути. Загрейте полека, за да разтворите желатина и захарта.

Направете прасковите на пюре и го добавете към разтворения желатин заедно с лимоновия сок. Охладете, докато започне да се втвърдява.

Разбийте белтъците на твърд сняг, прибавете прасковената смес и размесете. Сипете приготвената смес в намокрена плитка квадратна форма за кейк със страна 20 см и я оставете в хладилника, за да се стегне.

Нарежете желето на ромбове или квадрати. Поднесете го студено, като по желание украсете с по един резен прясна праскова върху всяко парче.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: