Спагети с патладжан и кайма

05/03/2019
Зорица
отЗорицаЕнтусиаст6991691
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо522
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода, в която е добавена супена лъжица олио, се варят спагетите до готовност. Сварените спагети се прехвърлят в гевгир и измита под течаща студена вода, за да се охладят и се оставят да се изцеждат.

Патладжанът се измива, обелва и нарязва на кубчета. Посолява се хубаво и се изчаква 15-20 минути и с ръце се изцежда от отделилия се горчив сок. Лукът и едната скилидка чесън се нарязват на ситно, прехвърлят в дълбок тиган с олио и се запържват за няколко минути.

Към тях се добавя каймата и при непрекъснато бъркане се пържи, докато стане на трохи.

Добавя се настъргания на едро ренде морков. След няколко минути се добавя и патладжана и накрая - обелените и нарязани на ситни кубчета домати.

Сосът се готви още десетина минути, като се бърка периодично, след това се намалява котлона на по-ниска температура, добавя се сол, черен пипер, кимион, наситнените листа босилек, нарязаната на ситно останала скилидка чесън и приготвения сос за спагети се оставя да къкри, докато остане на мазнина.

Спагетите се поднасят в леко затоплени чинии, като всяка порция се залива с 1-2 черпака от соса. Гарнира се с листенца пресен босилек..

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар