Жито за Задушница

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
894
275
5
03/03/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 473
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • грухана пшеница - 500 г
  • какао бисквити - 1/2 пакет
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • кора от лимон
  • шоколадови дражета - за гарниране
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се измива на течаща вода и се отцежда. В тенджерка се залива със студена вода и на умерен огън се вари до готовност, като по време на вареното пяната се изхвърля със решетъчна лъжица.

Когато зрънцата се пукнат, се отцежда и сипваме да съхне върху чиста кърпа, отгоре покрито с фолио.

Оставя се за една нощ или за 2-3 часа, после се смесва с пудра захар, смлени бисквити, кора от лимон и се разбърква.

Сипва се в чашки, отгоре се гарнира с цветни бонбонки или шоколадови дражета.

Вареното жито е готово за поднасяне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар