Маринован калкан на фурна

05/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • калкан - около 1.2 кг
  • чесън - 25 г скилидки
  • брашно - 100 г
  • олио - 50 г
  • оцет - 40 г
  • захар - 12 г
  • дафинов лист - 1/2 бр.
  • бахар - 3 г
  • черен пипер - 3 г
  • сол - 18 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното запържете в горещата мазнина до тъмнозлатисто, добавете счукания чесън, залейте със студена вода и оставете да поври 5-6 мин.

Преди да свалите соса от огъня, прибавете захарта, бахара, дафиновия лист, черния пипер и солта.

Подредете в подходящ съд предварително нарязания на ивици и изпържен калкан, залейте със соса и печете във фурна 10-15 мин.

Поднесете печената риба студена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар