Начин на приготвяне
Ако нямате метални фунийки, може да си направите от листове алуминиево фолио - ще са ни нужни 20 бр. фунийки. Намазват се със съвсем малко олио, тавичката, в която ще се пекат, се покрива с хартия за печене или с лист алуминиево фолио и се намазва листа отново с малко олио.
Бутертестото се нарязва на тънки ленти по дължина и се навива върху фунийките от фолио, за да се получат рогчетата. Нареждат се в тавичката, намазват се с четка със сместа от разбития жълтък и супена лъжица олио и се поръсват със суровите белени слънчогледови семки.
Рогчетата се пекат в предварително загрята фурна на средна решетка и включен вентилатор на 180 - 200 градуса за около 10 минути или до получаване на приятен златист загар.
Изчаква се да изстинат рогчетата, за да се отстранят фунийките фолио, и са готови за пълнене.
Във всяко рогче се слагат по няколко свежи листа бейби спанак, добавя се по 1 с.л. тарама хайвер, 1 к.л. черен хайвер и накрая по една опашка от кралска скарида и стрък свеж копър.
Рогчетата се гарнират с нарязания на кръгчета лимон и се поднасят с подходящо за случая питие (бяло вино, шампанско, водка, узо).
Добър апетит и наздраве!